Urządzenia i Akcesoria
Bienenstich
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 5 godz. 30 min
12 Stücke
Składniki
Teig
-
Öl und etwas mehr zum Einfetten50 g
-
Paniermehl zum Ausstreuen1 - 2 EL
-
Quark130 g
-
Milch50 g
-
Ei1
-
Weizenmehl300 g
-
Backpulver1 Pck.
-
Zucker100 g
Belag
-
Zucker50 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht1 TL
-
Butter in Stücken100 g
-
Aprikosenkonfitüre30 g
-
Mandeln, gehobelt200 g
Füllung und Fertigstellung
-
weiße Gelatine5 Blatt
-
Milch500 g
-
Zucker100 g
-
Vanillepuddingpulver1 Pck.
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt200 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
11 g
Kalorie
2100 kJ /
502 kcal
Tłuszcz
33 g
Błonnik
2.7 g
Węglowodany
50 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Schwarzwälder Kirschtorte
3 godz.
Käse-Sahne-Torte
6 godz.
Donauwellen
2 godz. 30 min
Biskuit
1 godz. 50 min
Beerenfrucht-Bienenstich
6 godz. 30 min
Flockentorte
2 godz. 25 min
Schoko-Mocca-Sahne-Torte
4 godz. 30 min
Windbeutel
2 godz. 15 min
Kirsch-Vanille-Torte
24 godz.
Streuselkuchen mit Quarkfüllung
1 godz. 15 min
Mohnkuchen mit Streuseln
1 godz. 25 min
Frankfurter Kranz
6 godz.