Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 150 g Milch
-
1
Pck. Trockenhefe
lub 30 g frische Hefe (¾ Würfel) - 100 g Zucker
- 400 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 Ei
- 70 g Butter, in Stücken
- 1 Prise Salz
Streusel
- 250 g Mehl
- 150 g Butter, in Stücken
- 120 g Zucker
- 1 TL Vanillezucker, selbst gemacht
Mohnbelag und Fertigstellung
- 250 g Mohn
- 130 g Zucker
- 500 g Milch
- 80 g Hartweizengrieß
- 80 g Butter, in Stücken
- 2 Eier
- 1 EL geriebene Zitronenschale
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1352 kJ / 323 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 3.1 g
Alternatywne przepisy
Bienenstich
5 Std. 30 Min
Mohnstriezel
2h 15min
Donauwellen
2 Std. 30 Min
Russischer Zupfkuchen
1 godz. 30 min
Käsekuchen
1 godz. 30 min
Apfel-Nuss-Torte
4 Std. 30 Min
Quarkstrudel
1 Std. 20 Min
Hefeschnecken
1h 40min
Mohn-Kirsch-Streuselkuchen
2 godz. 20 min
Streuselkuchen mit Quarkfüllung
1 Std. 15 Min
Kirsch-Vanille-Torte
24h
Streusel-Mohn-Käsekuchen
7 godz. 15 min