
Urządzenia i Akcesoria
Pizza Margherita
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
4 Portionen
Składniki
Pizzateig
-
Hartweizengrieß170 g
-
Mehl170 g
-
Wasser200 g
-
Hefe (20 g)½ Würfel
-
Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten20 g
-
Salz1 ¼ TL
-
Zucker1 Prise
Belag
-
Mozzarella (2 Kugeln), geviertelt250 g
-
Basilikum15 Blätter
-
geschälte Tomate (400 g)1 Dose
-
Salz¾ TL
-
Pfeffer½ TL
-
Zucker½ TL
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
542 kcal /
2270 kJ
Białko
22 g
Tłuszcz
21 g
Węglowodany
65 g
Błonnik
5.7 g