![Kirschtorte Schwarzwälder Art Kirschtorte Schwarzwälder Art](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A781F04D-0CEA-46CE-B2C2-9C99AD2699F9/Derivates/5C20F1BE-BE89-40CB-8618-287E3F966FE5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 300 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 200 g Zucker
- 30 g Kakao
- 5 Eier
- 300 g Mehl
- 1 Pck. Backpulver
Füllung und Fertigstellung
- 800 g Sahne
- 3 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 2 Pck. Sahnesteif
- 4 EL Kirschwasser
- 1 Glas Sauerkirschen (Abtropfgew. 450 g), abgetropft, einige Kirschen für die Dekoration zur Seite gelegt
- 50 g Schokoladenstreusel oder -raspel
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2042 kJ / 488 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Błonnik
- 1.2 g
Alternatywne przepisy
Erdbeer-Pfirsich-Torte
5h
Schwarzwälder Kirschtorte
3 Std.
Zitronenkuchen
2 Std.
Apfelkuchen
1 Std.
Schwarzwälder Kirschtorte
3 Std.
Donauwellen
2h 30min
Bienenstich
5 Std. 30 Min
Mascarpone-Apfel-Torte
6 Std.
Schokoladenkuchen mit Schlagsahne
1 godz. 10 min
Etagentorte
7 Std.
Allrounder-Torte
1 godz. 30 min
Streuselkuchen mit Quarkfüllung
1h 15min