Urządzenia i Akcesoria
Donauwellen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
24 Stücke
Składniki
Zweifarbiger Teig mit Kirschen
-
Butter weich, in Stücken300 g
-
Zucker250 g
-
Eier7
-
Mehl380 g
-
Backpulver1 Pck.
-
Kakao30 g
-
25 g MilchRum25 g
-
Sauerkirschen (à 680 g), abgetropft2 Gläser
Belag und Fertigstellung
-
Milch750 g
-
Vanillepuddingpulver2 Pck.
-
Zucker50 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht20 g
-
Butter weich, in Stücken120 g
-
Zartbitter-Schokolade (50% Kakao) in Stücken300 g
-
Rapsöl30 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
6 g
Kalorie
1685 kJ /
403 kcal
Tłuszcz
23 g
Błonnik
1.1 g
Węglowodany
41 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Schwarzwälder Kirschtorte
3 godz.
Käse-Sahne-Torte
6 godz.
Russischer Zupfkuchen
1 godz. 30 min
Biskuit
1 godz. 50 min
Schwarzwälder Kirschtorte
3 godz.
Bienenstich
5 godz. 30 min
Kirsch-Vanille-Torte
24 godz.
Frankfurter Kranz
6 godz.
Kirsch-Windbeutel-Torte
5 godz.
Maulwurfkuchen
2 godz. 30 min
Himmelstorte
1 godz. 40 min
Rotkäppchen-Kuchen
4 godz.