Urządzenia i Akcesoria
Nussschleifen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz.
15 Stück
Składniki
Füllung
-
Haselnüsse200 g
-
brauner Zucker100 g
-
Sahne90 g
-
Zimt¼ TL
Teig
-
Milch220 g
-
Zucker20 g
-
Eier2
-
Hefe (40 g)1 Würfel
-
Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten500 g
-
Salz1 Prise
-
Butter kalt, in dünnen Scheiben150 g
Zuckerguss
-
Puderzucker80 g
-
Wasser15 g
-
1 TL RumZitronensaft1 TL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
8 g
Kalorie
1556 kJ /
372 kcal
Tłuszcz
20 g
Błonnik
2.2 g
Węglowodany
40 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Biskuit
1 godz. 50 min
Nuss-Striezel
1 godz. 30 min
Gefüllter Vanillezopf
2 godz.
Faschingskrapfen
2 godz. 45 min
Apfeltaschen
2 godz. 40 min
Bienenstich
5 godz. 30 min
Hefezopf mit Puddingfüllung
1 godz. 30 min
Puddingbrezel
2 godz. 30 min
Mohnstriezel
2 godz. 15 min
Nusskipferl
2 godz.
Nussstrudel
2 godz. 30 min
Puddingschnecken
2 godz.