Urządzenia i Akcesoria
Zitronenkuchen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
12 Scheiben
Składniki
-
Sonnenblumenöl170 g
-
Mehl260 g
-
Zitronen unbehandelt, dünn abgeschälte Schale und Saft2 - 3
-
Zucker300 g
-
Milch170 g
-
Eier2
-
70 g KartoffelstärkeSpeisestärke70 g
-
Backpulver (15 g)1 EL
-
Puderzucker zum Bestäuben30 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
5 g
Kalorie
1254 kJ /
299 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
1.3 g
Węglowodany
50 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kirschtorte Schwarzwälder Art
1h 30 min.
Glückskuchen
2h 10 min.
Marmorkuchen (glutenfrei)
1h 10 min.
Streuselkuchen mit Quarkfüllung
1h 15 min.
Apfelmuffins
40 min.
Joghurtkuchen
1h 40 min.
Apfelkuchen
1h
Marmorkuchen
2h 10 min.
Schokoladenkuchen mit Schlagsahne
1h 10 min.
Käsekuchen
1h 30 min.
Rührkuchen
1h 10 min.
Schokoladenkuchen
1h 25 min.