Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Rosinen
- 2 EL Rum
Teig
- 370 g Mehl
- 1 Ei
- 40 g Öl
- 120 g Wasser, lauwarm
- 10 g Essig
- ½ TL Salz
Füllung und Strudelzubereitung
- 1 Ei
- 250 g Quark
- 1 Pck. Vanillepuddingpulver
- 50 g Zucker
- 200 g Sahne
- 100 g Mandeln, gehobelt
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1379 kJ / 329 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 2.2 g
Alternatywne przepisy
Bienenstich
5h 30 min
Blätterteig, schnell
2h
Apfelmuffins
40 min.
Frühlingsrollen Italian Style
50 min.
Windbeutel
2h 15min
Beerenmousse
5h
Apfelstrudel mit Zimt und Walnüssen
1h 20min
Hefeschnecken
1 Std. 40 Min
Mohnkuchen mit Streuseln
1h 25min
Streuselkuchen mit Quarkfüllung
1h 15 min.
Strudelgrundteig
45 min.
Hefegrundteig, süss
1h