Urządzenia i Akcesoria
Brioche
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 9 godz. 30 min
16 Scheiben
Składniki
-
Milch20 g
-
2 TL Trockenhefe, (8 g)frische Hefe (½ Würfel), zerkrümelt20 g
-
Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bestäuben350 g
-
Eier4
-
Zucker60 - 100 g
-
Salz1 TL
-
Butter in Stücken und etwas mehr zum Einfetten170 g
-
Eigelb verquirlt, zum Bestreichen1
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
5 g
Kalorie
836 kJ /
200 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
20 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Gelatinzucker
25 min
Karamellcreme (Flan)
3 godz.
Brioche
2 godz.
Schokoladensirup
20 min
Frühlingsrollen Italian Style
50 min
Pizzabrot
2 godz.
Sonntagsstuten
2 godz. 25 min
Fruchtsorbet, schnell
10 min
Sesamringe
1 godz. 20 min
Schwarzbrot mit Nüssen
3 godz. 15 min
Apfeltarte
1 godz.
Hefeschnecken
1 godz. 40 min