Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 75 g Butter, kalt, in Stücken und etwas mehr zum Einfetten
- 150 g Mehl und etwas mehr zum Ausstreuen und Bemehlen
- 1 Prise Salz
-
½
TL Vanillezucker, selbst gemacht
lub ¼ TL Vanilleextrakt - 50 g Wasser
Belag und Fertigstellung
- 900 - 1000 g Äpfel (z. B. Reinette, Granny Smith, Braeburn, Pink Lady, Pippin, Gravenstein)
- 30 g Zucker
- 10 g Butter
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 915 kJ / 218 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 2.2 g
Alternatywne przepisy
Mürbeteig
5 Min
Zitronenkuchen
2h
Käsekuchen
1 godz. 30 min
Brioche
9 godz. 30 min
Apfelkuchen
1 Std.
Pizza Margherita
1 godz. 45 min
Apfelmuffins
40 min
Schokoladenkuchen mit flüssigem Kern
45min
Karamellcreme (Flan)
3h
Apfeltarte (upside down)
1h 10min
Lachsterrine mit gepfefferter Crème fraîche
1 Std. 20 Min
Kartoffel-Gemüse-Püree
45min