Urządzenia i Akcesoria
Apfeltarte
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
8 Stücke
Składniki
Teig
-
Butter kalt, in Stücken und etwas mehr zum Einfetten75 g
-
Mehl und etwas mehr zum Ausstreuen und Bemehlen150 g
-
Salz1 Prise
-
¼ TL VanilleextraktVanillezucker, selbst gemacht½ TL
-
Wasser50 g
Belag und Fertigstellung
-
Äpfel (z. B. Reinette, Granny Smith, Braeburn, Pink Lady, Pippin, Gravenstein)900 - 1000 g
-
Zucker30 g
-
Butter10 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
2 g
Kalorie
915 kJ /
218 kcal
Tłuszcz
10 g
Błonnik
2.2 g
Węglowodany
30 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Quiche Lorraine
50 min
Mürbeteig
5 min
Apfelmuffins
40 min
Brioche
9 godz. 30 min
Obstsorbet aus gefrorenen Früchten
5 min
Zitronenkuchen
2 godz.
Apfelkuchen
1 godz.
Apfel-Nuss-Torte
4 godz. 30 min
Apfeltarte (upside down)
1 godz. 10 min
Fruchtsorbet, schnell
10 min
Lachsterrine mit gepfefferter Crème fraîche
1 godz. 20 min
Hefeschnecken
1 godz. 40 min