Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 Gelatineblätter von Dr. Oetker
- 250 g Milch
- 750 g Schlagobers
- 250 g Eierlikör
- 150 g Zucker
- 2 Päckchen Puddingpulver à 37 g (Dr. Oetker Original Pudding Vanille-Geschmack)
- 5 Eier (Größe M)
- 1 Prise Salz
- 1 Päckchen Vanillezucker (8 g) von Dr. Oetker
- 110 g Weizenmehl, glatt
- ½ TL Backpulver von Dr. Oetker
- 1 Päckchen Sahnesteif (8 g) von Dr. Oetker
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1584 kJ / 379 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Tłuszcz nasycony
- 16 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 171 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Punschkrapferl
1 Std. 5 Min
Linzerkipferl
1u. 50min
Pikante Sandwichtorte mit Ei-Küken
10 godz.
Luftige Topfentorte mit Himbeerfüllung
13 Std.
Mohn-Topfen-Obers-Herzkuchen
5h
Burgenländerkipferl
1u. 25min
Malakofftorte
10 Std. 20 Min
Mini-Schaumrollen
1u. 40min
Windringerl
3h
Schokomousse-Biskuitroulade
2u. 30min
Nusstorte mit Buttercreme
17 godz.
Eierlikörtraum
2 Std.