Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 Gelatineblätter von Dr. Oetker
- 250 g Milch
- 750 g Schlagobers
- 250 g Eierlikör
- 150 g Zucker
- 2 Päckchen Puddingpulver à 37 g (Dr. Oetker Original Pudding Vanille-Geschmack)
- 5 Eier (Größe M)
- 1 Prise Salz
- 1 Päckchen Vanillezucker (8 g) von Dr. Oetker
- 110 g Weizenmehl, glatt
- ½ TL Backpulver von Dr. Oetker
- 1 Päckchen Sahnesteif (8 g) von Dr. Oetker
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1584 kJ / 379 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Tłuszcz nasycony
- 16 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 171 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuckerreinkerl
2 godz. 50 min
Pikante Sandwichtorte mit Ei-Küken
10h
Eierlikörtraum
2h
No bake Schokowürfel
2h 40min
Menü: Paprikahendl mit Reis; Marillen-Topfen-Dessert mit Krokant
1 Std. 5 Min
Germknödel mit Vanillesauce
1 Std. 10 Min
Eierliköreierl
3h
Oster-Eierlikörkuchen
11 Std.
Herzkuchen mit Schokomousse
5 Std.
Luftige Topfentorte mit Himbeerfüllung
13h
Osternest aus Germteig
2h
Mini-Schaumrollen
1h 40min