Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1400 g Kirschen, mit Kern, ohne Stiel (siehe Variation)
- 80 - 100 g Zitronensaft, frisch gepresst
- 650 g Zucker
- ½ - 1 TL Zitronensäure (siehe Tipp) (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Flasche
- Kalorie
- 2453 kJ / 586 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 138 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Hollerkoch
2 Std. 50 Min
Pfirsichmarmelade mit Banane und Thymian
1 Std.
Kirschenchutney
1h 5min
Löwenzahnhonig (Löwenzahnsirup)
6 Std. 20 Min
Marillenlikör mit Chili
50 min
Kirschenkompott
1 Std. 35 Min
Powidl
8h
Brombeer-Vanille-Sirup
2u. 15min
Erdbeer-Rhabarber-Sirup
35 min
Kirschenmarmelade mit Schokomarzipan
1h 20 min
Marillennektar
2 godz.
Ribiselgelee
55 Min