![Kirschennektar Kirschennektar](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/EFF7A566-0A39-46EE-B276-B2FEB0095531/Derivates/8dcf7076-5f3b-44f8-a2c4-c49ea19f08e2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1400 g Kirschen, mit Kern, ohne Stiel (siehe Variation)
- 80 - 100 g Zitronensaft, frisch gepresst
- 650 g Zucker
- ½ - 1 TL Zitronensäure (siehe Tipp) (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Flasche
- Kalorie
- 2453 kJ / 586 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 138 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Brombeer-Vanille-Sirup
2h 15min
Powidl
8 Std.
Brombeer-Birnen-Marmelade
55 min
Kürbisketchup
2h 5 min
Marillennektar
2h
Löwenzahnhonig (Löwenzahnsirup)
6h 20 min
Stoßsuppe mit Erdäpfelgröstl
35 min
Hollerkoch
2 godz. 50 min
Kirschenchutney
1h 5min
Weichsellikör mit Minze
50 min
Kirschenmarmelade mit Schokomarzipan
1h 20 min
Kirschenkompott
1h 35min