![Calamari sottovuoto ripieni ai carciofi Calamari sottovuoto ripieni ai carciofi](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4d34eb41-300d-4933-ae45-77576330af88/Derivates/dd89b222-6d77-4e17-a4f6-6fbaf3a9e544.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di calamari freschi (4 pezzi circa da 130 g l'uno)
- 20 g di Parmigiano reggiano
-
30
g pane raffermo
lub 30 g di pangrattato - 1 spicchio di aglio
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 30 g di vino bianco
- 100 g di carciofi, puliti a fette
- 1 uovo
- 2 pizzichi di sale
- 2 pizzichi di pepe bianco macinato
- 1500 g di acqua
- ½ limone, la scorza grattugiata e il succo spremuto fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1895 kJ / 453 kcal
- Białko
- 42.9 g
- Węglowodany
- 13.6 g
- Tłuszcz
- 24.6 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Asparagi sottovuoto
50min
Calamari Sottovuoto
50min
Polpo con patate alla salentina
1h 10min
Baccalà sottovuoto al profumi di agrumi
1h 30min
Calamari e olive taggiasche a Cottura Lenta
5 Std. 30 Min
Petto d'anatra sottovuoto con purè di carote arrostite
3h 45min
Salmone sottovuoto in salsa teriyaky
1h 20min
Filetto di maiale con cime di rapa sottovuoto
2h 30min
Salmone sottovuoto al mojto
3 godz.
Salmone con crema di avocado sottovuoto
1h
Merluzzo sottovuoto con pomodorini e olive
1h 30min
Insalata di polpo a Cottura Lenta
5 Std. 30 Min