![Incapriata di fave e zucchine Incapriata di fave e zucchine](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/d222c8ba-165f-4fb4-b2a5-7e8410ebfdc0/Derivates/f857e27c-0f88-420a-acf5-44d5451bef47.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Fave
- 500 g di fave secche
Pane e incapriata
- 500 g di pane di Altamura (tipo pugliese)
- 50 g di cipolla a pezzi
- 100 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di zucchine a rondelle sottili
- 1 patata di medie dimensioni, pelata e a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 750 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 4581 kJ / 1095 kcal
- Białko
- 47.1 g
- Węglowodany
- 159.9 g
- Tłuszcz
- 29.7 g
- Błonnik
- 15 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pizzi leccesi
6 Std.
Minestra di fave con cicoria
50min
Ceci in umido
1h 30min
Scialatielli con pesto di cicorie su purea di fave
55 dk
Pasticcio altamurano
3 Std. 30 Min
Pucce
7 Std.
Pasticciotti leccesi
1sa 15 dk
Pitta rustica salentina
1 godz. 40 min
Cavati con le fave
13h 20min
Calzone pugliese alle cipolle
2sa 30 dk
Crema di fave al finocchietto
50min
Panzerottini con mozzarella filante e carne
3 Std. 20 Min