Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Fave
- 500 g di fave secche
Pane e incapriata
- 500 g di pane di Altamura (tipo pugliese)
- 50 g di cipolla a pezzi
- 100 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di zucchine a rondelle sottili
- 1 patata di medie dimensioni, pelata e a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 750 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 4581 kJ / 1095 kcal
- Białko
- 47.1 g
- Węglowodany
- 159.9 g
- Tłuszcz
- 29.7 g
- Błonnik
- 15 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema di fave al finocchietto
50 min
Minestra di fave con cicoria
50 min
Scialatielli con pesto di cicorie su purea di fave
55 min
Focaccine con carciofi croccanti (per 2 persone)
3u. 40min
Tegamini fave e funghi
3h 10min
Pizza con crema di Parmigiano, asparagi e polvere di tuorlo (di Roberto Valbuzzi)
5h 40min
Pitta rustica salentina
1h 40min
Funghi e provolone in cocotte (per 2 persone)
40min
Calzone pugliese alle cipolle
2h 30min
Cavati con le fave
13sa 20 dk
Pasticcio altamurano
3h 30min
Focaccia barese
2 Std. 55 Min