Roggenfladen mit pochiertem Ei

Roggenfladen mit pochiertem Ei

4.0 15 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 Portionen

Składniki

Roggenfladen
  • Roggenkörner
    200 g
  • Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
    200 g
  • Hefe (30 g)
    ¾ Würfel
  • Sauerteig-Extrakt
    1 EL
  • Brotgewürz
    1 EL
  • Salz
    1 ½ TL
  • Branntweinessig
    20 g
  • Wasser
    280 g
Tomatenragout
  • Schalotten
    50 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Petersilie abgezupft
    ½ Bund
  • Kapern
    10 g
  • Cherry-Tomaten halbiert
    250 g
  • getrocknete Tomaten, in Öl abgetropft
    100 g
  • Salz
    ½ TL
  • brauner Zucker
    ¾ TL
  • Crema di Balsamico
    30 g
  • Olivenöl
    50 g
Pochierte Eier und Fertigstellung
  • Wasser zum Pochieren
    3 l
  • Essig
    4 EL
  • Eier sehr frisch (siehe Tipp)
    4
  • Petersilie gehackt
    ½ Bund

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 21 g
Kalorie 2878 kJ / 690 kcal
Tłuszcz 31 g
Błonnik 10.9 g
Węglowodany 75 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...