![Tomatenbutter Tomatenbutter](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/cfa1e6a5-320e-4773-8ea4-7fcc53caf747/Derivates/be1d4472-7c09-479b-b901-0fea86055b38.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tomatenbutter
- 10 getrocknete Tomaten, in Öl, abgetropft
- 2 Knoblauchzehen
- 100 g Butter, weich, in Stücken
- ½ TL Salz
- 20 g Tomatenpurée
- Wartości odżywcze
- na 140 g
- Kalorie
- 3421.4 kJ / 818 kcal
- Białko
- 2.2 g
- Węglowodany
- 7.1 g
- Tłuszcz
- 87.8 g
Alternatywne przepisy
Feigensenf
1 Std.
Pilzrisotto mit Kürbissalat
45 Min
Kräuterbutter
5 Min
Dattel-Curry-Dip
5 Min
Basilikumpesto
10 min
Kürbis-Kokossuppe
45 Min
Spargeln mit Quark-Tartarsauce
50 Min
Kräuterquark
10 min
Eiersalat-Brötli
15 min
Mediterraner Tomatenaufstrich
15 min
Balsamico-Dressing
10 min
Fruchtglace
5 Min