Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Salatgurken (je ca. 400 g, siehe Tipp), Enden abgeschnitten
- 1 TL Salz
- 1 Bund Dill (ca. 20 g), Spitzen abgezupft
- 70 g Zwiebeln, halbiert
- 2 Prisen Zucker (opcjonalnie)
- 4 Prisen Pfeffer
- 45 g Essig
- 35 g pflanzliches Öl
- Salz, etwas mehr zum Abschmecken
- Essig, etwas mehr zum Abschmecken
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 484 kJ / 116 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 494 mg
Alternatywne przepisy
Rüeblisalat mit Joghurtsauce (TM6)
10 min
Rüeblisalat mit Joghurtsauce
10 min
Randensalat mit Meerettich (TM6)
10 min
Gemüse vom Blech mit Pilzrahmsauce (TM6)
1h 15min
Rübeli Spiralensalat mit Apfel, Feta & Nüssen
20 min
Erlebniskochen
2 Std.
Weisskabissalat (TM6)
15 min
Spargeln mit Kartoffeln und Joghurthollandaise
45 min
Randensalat mit Meerettich
10 min
Gurkensalat mit Dill-Vinaigrette
15 min
Wurst-Käse Salat (TM6)
25 min
Gurkensalat
10 min