Urządzenia i Akcesoria
Gurkensalat mit Dill-Vinaigrette
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
4 Portionen
Składniki
-
Salatgurken (je ca. 400 g, siehe Tipp), Enden abgeschnitten2
-
Salz1 TL
-
Dill (ca. 20 g), Spitzen abgezupft1 Bund
-
Zwiebeln halbiert70 g
-
Zucker (opcjonalnie)2 Prisen
-
Pfeffer4 Prisen
-
Essig45 g
-
pflanzliches Öl35 g
-
Salz etwas mehr zum Abschmecken
-
Essig etwas mehr zum Abschmecken
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
494 mg
Białko
2 g
Kalorie
484 kJ /
116 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
0.8 g
Węglowodany
5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Erdbeer-Dessert Ruck-Zuck
10 Min
Pizzasauce
35 Min
Rüeblisalat mit Joghurtsauce
10 Min
Weisskabissalat
15 Min
Wurst-Käse Salat
25 Min
Rüeblisalat mit Joghurtsauce (TM5)
10 Min
Fenchelsalat mit Parmesan (TM5)
10 Min
Gurkensalat mit Dill-Vinaigrette (TM5)
15 Min
Käsesalat mit Gurke und Tomaten
20 Min
Brokkolisalat mit Pinienkernen
5 Min
Spargeln mit Kartoffeln und Joghurthollandaise
45 Min
Eiersalat-Brötli
15 Min