Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spargeln und Kartoffeln
- 600 g Wasser
- 1 TL Salz
- 1 Prise Zucker
- 5 g Butter (opcjonalnie)
- 750 g Kartoffeln, klein oder in Stücken (siehe Tipps)
- 1000 - 1500 g Spargeln
Sauce Hollandaise
- 20 g Wasser
- 10 g Zitronensaft
- 175 g Butter, in Stücken
- 4 Eigelb
- ½ TL Salz
- 1 Prise Pfeffer, gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2919 kJ / 698 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 59 g
- Błonnik
- 6.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Apfelmus
20min
Kartoffelsuppe
1h
Schlagrahm
10min
Kräuterbutter
5 Min
Kartoffelgratin
1 Std. 10 Min
Blumenkohlgratin
55min
Spargeln mit Kartoffeln und Joghurthollandaise
45min
Spargel mit Kartoffeln
50min
Rindsfilet mit Knoblauch-Kräuterbutter
2 godz. 15 min
Spargeln mit Quark-Tartarsauce
50min
Gschwellti (Gekochte Kartoffeln)
30min
Mürbeteig, süss
1 Std. 50 Min