
Urządzenia i Akcesoria
Speck-Käse-Waffeln
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 55 min
6 Stück
Składniki
-
durchwachsener Bauchspeck, geräuchert in Streifen (1 cm)80 g
-
Gouda mittelalt, in Stücken (2 cm)100 g
-
Buchweizenmehl100 g
-
Weizenmehl100 g
-
Speisestärke50 g
-
Weinstein-Backpulver2 TL
-
Butter weich, in Stücken125 g
-
Salz¾ TL
-
Zucker2 Prisen
-
Paprika edelsüß½ TL
-
Pfeffer6 Prisen
-
Eier (Kl. M)3
-
Milch100 g
-
Öl zum Einfetten
-
Joghurt, 3,5% Fett200 g
-
Schnittlauch in Röllchen8 EL
-
Endiviensalat geputzt, in mundgerechten Stücken1
Wartości odżywcze na 1 Stück
Kalorie
507 kcal /
2122 kJ
Białko
14 g
Tłuszcz
33 g
Węglowodany
36 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ESSEN & TRINKEN 1/2018
44 Przepisy
Niemcy
Niemcy