Mousse all'albicocca

Mousse all'albicocca

4.3 3 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
4 porzioni

Składniki

Purea di albicocche
  • 3 fogli di gelatina (1.9 g l'uno) + q.b. di acqua per ammollo
  • 400 g di albicocche mature, a dadini + 2 denocciolate a spicchi
  • 200 g di acqua
  • 125 g di zucchero
Panna montata
  • 300 g di panna (min. 30% di grassi) molto fredda
  • 40 g di zucchero a velo
  • fettine di albicocche mature per guarnire

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 457 kcal / 1915 kJ
Białko 3.8 g
Tłuszcz 25.8 g
Węglowodany 54.3 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...