Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Purea di albicocche
- 3 fogli di gelatina (1.9 g l'uno) + q.b. di acqua per ammollo
- 400 g di albicocche mature, a dadini + 2 denocciolate a spicchi
- 200 g di acqua
- 125 g di zucchero
Panna montata
- 300 g di panna (min. 30% di grassi), molto fredda
- 40 g di zucchero a velo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1915 kJ / 457 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 54.3 g
- Tłuszcz
- 25.8 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Panna cotta al melone
4 Std. 15 Min
Mousse al mango
20min
Bicchierini di semolino alla prugna e cipolla
30min
Bicchierini di zucchine con formaggio
45min
Meringhe al caramello con crema inglese
30min
Give me more
10min
Bignè all'amarena
3u.
Éclair all'arancia
7h
Torta pazientina
3h 55min
Mousse alle fragoline di bosco
4 Std. 30 Min
Bicchierini di mele al mascarpone
30min
Semifreddo pesche e albicocche
3h 35min