椒汁白肉
TM6 TM5

椒汁白肉

3.0 (2 oceny)

Składniki

  • 2100 克 水
  • 100 克 新鮮綠豆芽 ,洗淨,瀝乾
  • 200 克 豬五花火鍋肉片 ,切大片,長約5公分
  • 20 克 新鮮青辣椒 ,去籽切段
  • 20 克 新鮮紅辣椒 ,去籽切段
  • 30 克 蒜頭
  • 20 克 青花椒粒
  • 20 克 油
  • 5 克 美極鮮味露
  • ¼ 茶匙 鹽
  • ½ 茶匙 糖
  • 15 克 紹興酒

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
1036.8 kJ / 247.8 kcal
Białko
8.9 g
Węglowodany
4.1 g
Tłuszcz
21.6 g
Tłuszcz nasycony
6.8 g
Błonnik
1.1 g
Sód
264.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy