Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vanillecreme
- 300 g Sahne
- 100 g Puderzucker
- 50 g Mascarpone
- 1 TL Vanilleextrakt
Johannisbeerwaffeln und Fertigstellung
- Öl zum Einfetten
- 100 g Butter, weich, in Stücken
- 50 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Prise Salz
- 3 Eier
- 250 g Mehl
- ½ Pck. Backpulver
- 200 g Buttermilch
-
150
g rote Johannisbeeren
lub 150 g rote Johannisbeeren, TK, aufgetaut und abgetropft
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1308 kJ / 313 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schwäbische Pfitzauf
40 Min
Erdbeer-Grapefruit-Gelee
35 min
Dalmatinerküchlein
35 min
Maronenwaffeln mit Lebkuchensahne
25 Min
Johannisbeersorbet
9 Std.
Johannisbeereis
8h 30 min
Kirsch-Bananen-Konfitüre
30 Min
Brombeer-Buttermilch-Shake
5 Min
Himbeer-Rosen-Konfitüre
30 Min
Himbeergelee pur
20 Min
Rote Johannisbeer-Apfel-Konfitüre
25 Min
Himbeer-Rosmarin-Konfitüre
30 Min