Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vanillecreme
- 300 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 100 g Puderzucker
- 1 TL Vanilleextrakt
- 50 g Mascarpone
Johannisbeerwaffeln und Fertigstellung
- Öl zum Einfetten
- 100 g Butter, weich, in Stücken
- 50 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Prise Salz
- 3 Eier
- 250 g Mehl
- ½ Pck. Backpulver
- 200 g Buttermilch
-
150
g rote Johannisbeeren
lub 150 g rote Johannisbeeren
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1308 kJ / 313 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Johannisbeergelee
25min
Karnevalsmasken
2h
Johannisbeereis
8 Std. 30 Min
Johannisbeer-Mango-Konfitüre
25min
Rote Johannisbeer-Apfel-Konfitüre
25min
Lamm aus süßem Hefeteig
1 Std. 30 Min
Apfel-Cranberry-Kaiserschmarrn
45 Min
Johannisbeer-Zitronen-Konfitüre
20 Min
Kirschkonfitüre
25min
Blintzes mit Heidelbeerquark
35 Min
Bananenwaffeln mit Schokoladensauce
30 Min
Crêpes à l'orange
1 Std.