Johannisbeerwaffeln mit Vanillecreme

Johannisbeerwaffeln mit Vanillecreme

3.9 28 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 45 min
12 Stück

Składniki

Vanillecreme
  • Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
    300 g
  • Puderzucker
    100 g
  • Vanilleextrakt
    1 TL
  • Mascarpone
    50 g
Johannisbeerwaffeln und Fertigstellung
  • Öl zum Einfetten
  • Butter weich, in Stücken
    100 g
  • Zucker
    50 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    20 g
  • Salz
    1 Prise
  • Eier
    3
  • Mehl
    250 g
  • Backpulver
    ½ Pck.
  • Buttermilch
    200 g
  • rote Johannisbeeren
    150 g
    150 g rote Johannisbeeren

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 6 g
Kalorie 1308 kJ / 313 kcal
Tłuszcz 18 g
Błonnik 1.3 g
Węglowodany 32 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...