Urządzenia i Akcesoria
Armes Burgfräulein
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 20 min
2 Portionen
Składniki
-
Mandelstifte30 g
-
Hefezopf à ca. 1,5 cm dick (ca. 50-60 g pro Scheibe)4 Scheiben
-
Eier3
-
Milch120
-
Zucker20 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht20 g
-
Butterschmalz (z. B. Butaris)30 g
-
Puderzucker zum Bestäuben
-
Beeren, gemischt, frisch zum Bestreuen
-
Pflaumenmus zum Servieren
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
22 g
Kalorie
3355 kJ /
802 kcal
Tłuszcz
40 g
Błonnik
4.2 g
Węglowodany
85 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Thermomix® Magazin 5/2019
44 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Bratäpfel mit Vanille-Schmand-Sauce
50 min
Dutch Baby mit Orangen-Schmand
35 min
Karamell-Chai, alkoholfrei
20 min
Kirschenmichel mit Vanillesauce
40 min
Pfannkuchen vom Blech
45 min
Pfannkuchen Timber Style
25 min
Geeister Chai Latte
40 min
Gratinierte Mandelcrêpes
1 godz. 45 min
Arme Ritter
20 min
Schupfnudeln mit Karamellsauce und Äpfeln
40 min
Ofenschlupfer
1 godz. 5 min
Kirschenmichel
1 godz.