Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- Óleo q.b. p/ untar
- 3 ovos
- 60 g açúcar light
- 120 g farinha tipo 55 c/ fermento
- 1 c. sopa de água quente
- Açúcar q.b. p/ polvilhar
Recheio e molho
- 450 g morangos
- 150 g queijo fresco (até 30% de gordura)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 531 kJ / 127 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Clafoutis de mirtilos
55 min
Mousse de maçã
8u. 20min
Tarte de pera bêbeda
1 Std. 10 Min
Bolo de maçã
1 Std.
Tarte de cereja e amêndoa
55 min
Bolo fresco de morango
3 Std.
Bolo cassata
40 Min
Tarte de cerejas
55 min
Bolo rico da minha terra
1 Std.
Bolo com cobertura de leite condensado e morango
2 Std. 30 Min
Clafoutis de frutos silvestres
30min
Tarte de maçã para principiantes
45 Min