Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g flocos de aveia, mais q.b. p/ polvilhar
- 120 g farinha tipo 65
- 100 g farinha de centeio
- 1 c. chá de sal
- 200 g água
- 10 g mel
-
20
g fermento de padeiro fresco
lub 2 c. chá de fermento de padeiro seco - Azeite q.b. p/ untar
- 1 clara de ovo
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 867 kJ / 207 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pãezinhos de cereais
2h
Pão de trigo sarraceno e centeio com sementes
2h
Pão de espelta e trigo sarraceno
1 Std. 55 Min
Pão da terra
1h 35min
Pão norueguês
55min
Pão com sementes e aveia
5hod. 30min
Pão de iogurte
50min
Cacetinhos de centeio
1h 30min
Pão de centeio e noz
1 Std. 25 Min
Pão integral caseiro com farinha de sementes
2h
Pão de forma integral
2h
Pão de alfarroba
1h 35min