![Crème caramels Crème caramels](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/BFB5BCBE-AE81-4198-A221-F4C13A03402E/Derivates/de37316f-0798-4736-819f-51b186085df1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g raw sugar
- 1070 g water
- 20 g glucose syrup
- 50 g white vinegar
- 600 g full cream milk
- 2 eggs
- 4 egg yolks
- 60 g caster sugar
- 1 tsp natural vanilla extract
- hot water, for baking
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1411 kJ / 336 kcal
- Białko
- 7.7 g
- Węglowodany
- 60.7 g
- Tłuszcz
- 8.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.7 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 76.8 mg
Alternatywne przepisy
Air Katira (Katira Drink)
10 Min
Sable choux with lime ganache
26 Std.
Choux pastry
2 Std.
Crème caramel (flan)
5 Std. 30 Min
Ais kepal gula melaka (shaved ice with palm sugar syrup)
20 min
Harlequin custard (TM6)
15 min
Banoffee tartlets
1h 45min
Caramel sauce
1 godz. 30 min
Spanish flan
7h 55 min
Salted caramel sauce
40 min
Butterscotch sauce
10 Min
Chocolate ganache
20 min