Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g raw sugar
- 1070 g water
- 20 g glucose syrup
- 50 g white vinegar
- 600 g full cream milk
- 2 eggs
- 4 egg yolks
- 60 g caster sugar
- 1 tsp natural vanilla extract
- hot water, for baking
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1411 kJ / 336 kcal
- Białko
- 7.7 g
- Węglowodany
- 60.7 g
- Tłuszcz
- 8.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.7 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 76.8 mg
Alternatywne przepisy
Butterscotch panna cotta with pear sorbet (Mark Southon)
25 Std. 20 Min
Coffee semifreddo
6h 30min
Panna cotta
6h 15 min
Crème pâtissière
15 Min
Crème caramel (flan)
5 Std. 30 Min
Crème anglaise
15 Min
Caramel puddings
2h 40min
Gluten free choux puffs with Swiss meringue
1 Std. 20 Min
Traditional crème brûlée
25h
Butterscotch sauce
10 Min
Chocolate ganache
20 Min
Dani Valent's Basque cheesecake
2h 10min