![Tangzhong milk bread Tangzhong milk bread](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6ab30534-7dcb-40fe-9471-ac9689f75685/Derivates/3a96e527-7fad-41e5-980e-114baa9aa1d1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 330 g milk, plus an extra 1 tsp
- 560 g baker's flour
- 30 g milk powder
- 2 tsp dried instant yeast
- 2 eggs
- 1 tsp sea salt
- 100 g salted butter, plus extra to grease
- 50 g sugar
- 1 egg yolk
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1261.7 kJ / 300.4 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 39.4 g
- Tłuszcz
- 11.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.9 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 298.1 mg
Alternatywne przepisy
Chocolate hot cross buns
2h 40min
Cotton soft Japanese cheesecake
1hod. 45min
Luo bo gao (radish cakes)
25 Std. 20 Min
Buchteln with vanilla custard (Sweet Austrian rolls)
2 Std.
Buttermilk bread
2 Std.
Tangzhong Milk Bread
2h 35min
Brioche burger buns
2 godz. 10 min
Japanese Cheese Tarts
1h 55min
Hokkaido Milk Loaf
4 Std. 20 Min
Cinnamon buns
3 Std. 5 Min
Milk bread (Challah)
2h 20min
Magnolia Kitchen signature brioche doughnuts
4 godz. 30 min