Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 330 g milk, plus an extra 1 tsp
- 560 g baker's flour
- 30 g milk powder
- 2 tsp dried instant yeast
- 2 eggs
- 1 tsp sea salt
- 100 g salted butter, plus extra to grease
- 50 g sugar
- 1 egg yolk
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1261.7 kJ / 300.4 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 39.4 g
- Tłuszcz
- 11.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.9 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 298.1 mg
Alternatywne przepisy
Tangzhong Milk Bread
2 Std. 35 Min
Chawanmushi (Japanese savoury custard)
1h 45 min
Cotton soft Japanese cheesecake
1h 45 min
Soy milk and Mantou buns
6 godz.
Buttermilk bread
2 Std.
Baguettes
3h 45 min
Pineapple buns
9 Std. 50 Min
Tiger Shaped Pineapple Tarts
1 Std. 50 Min
Kaya (coconut jam)
1h 10 min
Hokkaido Milk Loaf
4h 20 min
Easy brioche
1 Std. 50 Min
Brioche burger buns
2h 10min