Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 30 g azeite
- 900 g chambão de vaca c/ osso
-
1
c. chá de caldo de carne caseiro
lub 1 cubo de caldo de carne - 120 g tomate em pedaços
- 1 folha de louro
- 2 pés de tomilho
- 300 g cenoura cortada em rodelas
- ½ malagueta
- 1 c. chá de sal
- 150 g vinho tinto
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2407 kJ / 576 kcal
- Białko
- 55 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Honeycomb
1ωρ. 30 λεπτ.
Tarte de espinafres, cogumelos e batata-doce
1 godz. 50 min
Yaki udon com carne picada ao estilo japonês
30 λεπτ.
Frango em vinho tinto
6h
Ensopado de Borrego
3 Std.
Ganso de vitela estufado
11 Std. 30 Min
Picadinho madeirense
2 Std.
Rabo de boi
16 Std.
Bochechas de porco lento
16 Std.
Carne de vaca em slow cooking com molho de cogumelos
3 Std. 55 Min
Borrego mediterrânico
10hod.
Nacos de vitela no pão
6h 30min