Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di olive nere snocciolate
- 100 g di latte tiepido
-
2
cucchiaini di zucchero
lub 1 cucchiaino di malto di orzo -
½
cubetto di lievito di birra fresco (12-13 g)
lub ½ bustina di lievito di birra disidratato (4 g) - 200 g di acqua
- 500 g di farina tipo 00 + q.b.
-
20
g di olio di oliva
lub 20 g di strutto - 15 g di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1627 kJ / 389 kcal
- Białko
- 10.5 g
- Węglowodany
- 66.2 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 2.9 g
Alternatywne przepisy
Pane arabo al rosmarino con za'hatar
50 Min
Il pane di Altamura
4 Std.
Baguette
4 Std.
Pane pugliese
29 godz. 20 min
Pane al latte
2h 20min
Pane rustico
2h
Pane tipo ciabatta
26 Std.
Preimpasto per pane
24h 30 min
Treccia di grano duro alla salvia
5 Std.
Pane alla birra
4 Std. 55 Min
Bauletti integrali allo speck
5h 15 min
Pane di patate
3 Std.