Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di olive nere snocciolate
- 100 g di latte tiepido
-
2
cucchiaini di zucchero
lub 1 cucchiaino di malto di orzo -
½
cubetto di lievito di birra fresco (12-13 g)
lub ½ bustina di lievito di birra disidratato (4 g) - 200 g di acqua
- 500 g di farina tipo 00 + q.b.
-
20
g di olio di oliva
lub 20 g di strutto - 15 g di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1627 kJ / 389 kcal
- Białko
- 10.5 g
- Węglowodany
- 66.2 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 2.9 g
Alternatywne przepisy
Bauletti integrali allo speck
5hod. 15min
Baguette
4 godz.
Pane al latte
2h 20min
Pizza Margherita
2h
Pane tipo ciabatta
26h
Pane rustico
2h
Panini integrali alle erbe
4hod. 45min
Treccia di grano duro alla salvia
5 godz.
Il pane di Altamura
4 godz.
Nodini alle olive
4 godz. 30 min
Pane pugliese
29 godz. 20 min
Preimpasto per pane
24 Std. 30 Min