Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Preimpasto per pane
-
⅛
cubetto di lievito di birra fresco (2.5 g)
lub ½ cucchiaino di lievito di birra disidratato - 250 g di acqua
- 500 g di farina manitoba
Impasto del pane
- 130 g di acqua
- 15 g di sale
- 25 g di olio extravergine di oliva
-
5
g di malto di orzo
lub 5 g di zucchero - 50 g di farina di semola di grano duro
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2389 kJ / 571 kcal
- Białko
- 17.2 g
- Węglowodany
- 115.7 g
- Tłuszcz
- 7.6 g
- Błonnik
- 5.2 g
Alternatywne przepisy
Baguette tradizionale
15h 35min
Baguette
4h
Pane pugliese
29 godz. 20 min
Pane al latte
2h 20min
Pane rustico
2h
Pane alle olive
2h 20min
Preimpasto per pane
24h 30min
Pane barese
6h 15 min.
Pane alla birra
4 godz. 55 min
Pane al rosmarino
10h 55 min
Pagnotta al rosmarino
3h 30 min.
Pagnotta casereccia
5h 10min