Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 55 g de azúcar refinada
- 1 g de sal fina
- 25 g de mantequilla
-
150
g de vino de marsala, dulce
lub 150 g de vino dulce (oporto o jerez) - 335 g de harina de trigo
- 1 pieza de claras de huevo
- aceite en aerosol, cantidad necesaria
Crema pastelera
- 50 g de azúcar refinada
- 250 g de leche
- 25 g de fécula de maíz
- 2 piezas de huevo
- 1 cda esencia de vainilla
Natilla de caramelo
- 105 g de azúcar refinada
- 50 g de leche
- 50 g de crema para batir (min 30% de grasa)
- 2 cditas esencia de vainilla
- 80 g de glucosa
- 15 g de mantequilla
- 95 g de queso crema
- 1000 g de agua
- 50 g de vinagre
- 1000 g de aceite
Cannoli
- 1 pieza huevo, para barnizar
- 1000 g de aceite vegetal, para freír
- 50 g de azúcar glass
- Wartości odżywcze
- na 1 porciones
- Kalorie
- 693 kJ / 165 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 35 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Blintzes
1h 30min
Sandwich helado de vainilla
14 Std.
Cupcakes y cake pops de red velvet
2h 30min
Helado de palomitas
6 godz.
Donas rellenas de crema pastelera de cacahuate con dip de chocolate
3h 30min
El mejor key lime pie TM6
2h
Mantequilla de ajo y echalote
10min
Crème brûlée de café TM6
15min
Tiramisú
3h 15min
Tarta de maracuyá
4 Std.
Linzer de almendras y mermelada
1h 30min
Hot cakes soufflé (Japoneses)
40 min