Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 55 g de azúcar refinada
- 1 g de sal fina
- 25 g de mantequilla
-
150
g de vino de marsala, dulce
lub 150 g de vino dulce (oporto o jerez) - 335 g de harina de trigo
- 1 pieza de claras de huevo
- aceite en aerosol, cantidad necesaria
Crema pastelera
- 50 g de azúcar refinada
- 250 g de leche
- 25 g de fécula de maíz
- 2 piezas de huevo
- 1 cda esencia de vainilla
Natilla de caramelo
- 105 g de azúcar refinada
- 50 g de leche
- 50 g de crema para batir (min 30% de grasa)
- 2 cditas esencia de vainilla
- 80 g de glucosa
- 15 g de mantequilla
- 95 g de queso crema
- 1000 g de agua
- 50 g de vinagre
- 1000 g de aceite
Cannoli
- 1 pieza huevo, para barnizar
- 1000 g de aceite vegetal, para freír
- 50 g de azúcar glass
- Wartości odżywcze
- na 1 porciones
- Kalorie
- 693 kJ / 165 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 35 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Margarita de sandía y mango
5 min
Brazo gitano de café
2óra 30p
Coulis de frutos rojos frescos
10 min
Tallarines con trufa
Brak ocen
Volcán de chocolate
20 Min
Strudel de manzana
1u. 45min
Malteada de pan de muerto
5 min
Pannacotta
6h 15min
Crème brûlée de café TM6
15 Min
La Pavlova despeinada
4h
Bachour: Crème Brûlée con frutas tropicales
5 Std.
Mostachón de frutos rojos
1 godz. 30 min