![Chicken with Peppers Chicken with Peppers](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4FA20B77-09A3-44C1-ABEB-FE4DF5C393A0/Derivates/ca99f0d3-d909-41f4-808d-93077307f848.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g vegetable oil
- 100 g onions, cut in halves, sliced (5 mm)
- 500 g chicken breast, cut in pieces (2 cm)
- 400 g mixed peppers, cut in pieces (2 cm)
- 200 g water, plus extra for cooking rice
- 200 g tomatoes, cut in pieces
- 1 tsp paprika, hot
- ½ tsp paprika, sweet
- 1 tsp basil, dried
- 1 tsp oregano, dried
- 1 tsp salt, plus extra for cooking rice
- ¼ tsp ground pepper
-
1
tsp chicken stock paste
lub 1 chicken stock cube (for 0.5 l) -
20
g Turkish red pepper paste, mild (Biber salçası)
lub 20 g tomato purée - 250 g rice
- 20 g cornflour (starch)
- 1 - 2 tbsp water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2101 kJ / 502 kcal
- Białko
- 36 g
- Węglowodany
- 59 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 5.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chicken in Yoghurt
1 Std.
Garlic soup
40 Min
Green coloured eggs
55 Min
Chicken Adobo
1 Std. 25 Min
Spicy Pork with Tomatoes
35 min
Chicken with tomato sauce
1 Std.
Greek Style Pork Stew
1 Std.
Greek Style Pork Stew
30 Min
Cabbage rolls
1 Std. 50 Min
Chicken Étouffée
45 Min
Honeyed Chicken
25 Min
Chicken with Carrot & Red Pepper Rice and Creamy Mustard Sauce
1 godz. 10 min