Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 90 g Zucker
- ½ Vanilleschote
- 100 g Weizenkörner
- 20 g Ingwer, in Sirup, abgetropft
- 100 g Marzipanrohmasse, gekühlt, in Stücken
- 100 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 4 Eier
- 75 g Mehl Type 405
- ¼ TL Backpulver
- 150 g Milch
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1434 kJ / 343 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kirsch-Clafoutis
30min
Marzipan-Butterkuchen
3 Std.
Butterkuchen mit Mohn
4 godz.
Orient-Waffeln
25min
Versunkener Pflaumen-Marzipan-Kuchen
1h
Pflaumen-Mohn-Crumble
40min
Hefe-Pfannkuchen (Plinsen)
1h 30min
Marzipanwaffeln mit Cassisbirnen
1h 20min
Dublin - Flapjacks
30min
Bircher-Waffeln
40min
Möhren-Marzipan-Kuchen
1h 20min
Birnen-Walnuss-Crumble
45min