Marzipanapfel mit Vanilleschaum

Marzipanapfel mit Vanilleschaum

4.3 56 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
4 Portionen

Składniki

Vanilleschaum
  • Milch
    500 g
  • Zucker
    50 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    20 g
  • Speisestärke
    15 g
  • Kardamom, gemahlen
    ¼ TL
  • Salz
    1 Prise
Marzipanapfel
  • Marzipanrohmasse in Stücken
    50 g
  • Walnusshälften
    50 g
  • Sultaninen
    25 g
  • Rum
    10 g
  • Butter in Stücken
    40 g
  • Zimt
    ½ TL
  • brauner Zucker
    20 g
  • Äpfel (z.B. Boskop), insgesamt ca. 800 g, Kerngehäuse ausgestochen
    4
  • Wasser
    500 g
  • Eiweiß
    1

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 555 kcal / 2324 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 27 g
Węglowodany 66 g
Błonnik 5.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...