Nudelsalat mit Forelle und Gemüse

Nudelsalat mit Forelle und Gemüse

3.6 23 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
6 Portionen

Składniki

  • Wasser
    1000 g
  • Weißwein
    200 g
  • Orangensaft frisch gepresst
    100 g
  • Salz
    1 ½ TL
  • Forellenfilet, frisch, ohne Haut
    400 g
    400 g Lachsfilet, frisch, ohne Haut
  • Erbsen, TK
    200 g
  • Nudeln z. B. Penne Rigate (10 Minuten Garzeit)
    240 g
  • natives Olivenöl
    40 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Kapern, gesalzen abgespült
    30 g
  • Oliven, schwarz, entsteint
    80 g
  • Cherry-Tomaten halbiert oder geviertelt (je nach Größe der Tomaten)
    350 g
  • schwarzer Pfeffer, gemahlen (optional)
    1 Prise
  • Zitronensaft (optional)
    10 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 357 kcal / 1497 kJ
Białko 21 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 35 g
Błonnik 5.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...