Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g Wasser
- 200 g Weißwein
- 100 g Orangensaft, frisch gepresst
- 1 ½ TL Salz
-
400
g Forellenfilet, frisch, ohne Haut
lub 400 g Lachsfilet, frisch, ohne Haut - 200 g Erbsen, TK
- 240 g Nudeln, z. B. Penne Rigate (10 Minuten Garzeit)
- 40 g natives Olivenöl
- 1 Knoblauchzehe
- 30 g Kapern, gesalzen, abgespült
- 80 g Oliven, schwarz, entsteint
- 350 g Cherry-Tomaten, halbiert oder geviertelt (je nach Größe der Tomaten)
- 1 Prise schwarzer Pfeffer, gemahlen (optional)
- 10 g Zitronensaft (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1497 kJ / 357 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 5.8 g
Alternatywne przepisy
Bandnudeln mit Steinpilzen
1h
Lachs mit Champignon-Sahne-Sauce und Kartoffeln
50 min.
Gefülltes Gemüse
1h 20min
Pizza Margherita
1h 45 min.
Fischsteaks an Tomatensauce mit Kartoffeln
50 min.
Nudeln in Tomatensauce mit Chorizo
25 min.
Steinbutt-Gemüse-Päckchen
1h 15 min.
Frühlingsrollen Italian Style
50 min.
Kabeljau mit Zitrusbutter
50 min.
Beerenmousse
5h
Hähnchen mit Gemüsesauce
50 min.
Apfeltarte
1h