![Spaghetti with Beef and Olive Meatballs Spaghetti with Beef and Olive Meatballs](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/115eec7f-e204-4465-8c93-5619693cc3c0/Derivates/846ffac4-d270-441e-9999-7d207da8f44c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Meatballs
- ½ oz fresh parsley, leaves only (approx. 25 sprigs)
- 2 oz yellow onions
- 2 oz black olives, pitted
- ½ tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 24 oz ground beef
Pasta and Sauce
- 5 ½ oz yellow onions, quartered
- 2 garlic cloves
- ½ oz olive oil
- 35 ½ oz water
- 2 tsp salt, divided
- 12 ½ oz spaghetti
- 1 tbsp olive oil
- 3 oz crème fraîche
- 7 oz cherry tomatoes, halved
- ¼ tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3870 kJ / 925 kcal
- Białko
- 40 g
- Węglowodany
- 76 g
- Tłuszcz
- 50 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lemon Garlic Chicken and Rice
1 Std. 10 Min
Spaghetti Carbonara
40 min
Chicken Stock Paste
45 Min
Lemon Rosemary Chicken and Rice
55 min
Chicken Tetrazzini
40 min
Chicken Pesto Tagliatelle
1 Std. 5 Min
Creamy Chicken and Sun-Dried Tomato Pasta
30 Min
Beef Ragout with Macaroni
30 Min
Chicken with Creamy Vegetable Sauce
50 Min
Shrimp Scampi
40 min
Mushroom and Beef Burger
1 Std.
Beef Lasagna
2 godz. 5 min