Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salada
- 1200 g água
- 1 c. chá de sal
- 800 g batata nova cortada em quartos
- 700 g feijão-verde cortado em pedaços
- 8 ovos
- 10 g cebolinho picado
Molho
- 80 g chalota
- 120 g azeite
- 2 dentes de alho
- 30 g mostarda de Dijon
- 1 limão, só a raspa
-
80
g vinagre de xerês
lub 80 g vinagre
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2390 kJ / 572 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salada niçoise
35min
Salada de massa e grão
25min
Salada de feijão-verde
45min
Salada russa de bacalhau
55min
Bacalhau com todos
1h
Tortilha de atum no forno
1h 30min
Esparguete com atum e molho arrabiata
40min
Cozer 400-800 g de feijão-verde
40min
Salada russa de massa com molho tártaro
1h 20 min
Cozer 700-1000 g de batata ou batata-doce
55min
Salada de feijão-frade e bacalhau
30min
Salada-russa
50min