Putengulasch mit Erdäpfeln
TM6 TM5

Putengulasch mit Erdäpfeln

4.4 (356 ocen)

Składniki

  • 100 g Zwiebeln, in Stücken
  • 1 - 2 Knoblauchzehen, halbiert
  • 300 - 400 g Paprika, gemischt (gelb und rot), in Stücken
  • 400 g Putenbrustfilets, ohne Haut, ohne Knochen, in Stücken (3-4 cm)
  • 20 g Öl
  • 40 g Tomatenmark
  • 2 TL Thymian, getrocknet
  • ½ TL Paprikapulver, rosenscharf
  • 400 g Erdäpfel, festkochend
  • 300 g Wasser und 1-2 EL
  • 2 TL Salz
  • 2 TL Speisestärke

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1140 kJ / 273 kcal
Białko
28 g
Węglowodany
24 g
Tłuszcz
7 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Błonnik
7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy