Putengulasch mit Erdäpfeln

Putengulasch mit Erdäpfeln

4.4 459 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln in Stücken
    100 g
  • Knoblauchzehen halbiert
    1 - 2
  • Paprika, gemischt (gelb und rot), in Stücken
    300 - 400 g
  • Putenbrustfilets, ohne Haut, ohne Knochen in Stücken (3-4 cm)
    400 g
  • Öl
    20 g
  • Tomatenmark
    40 g
  • Thymian, getrocknet
    2 TL
  • Paprikapulver, rosenscharf
    ½ TL
  • Erdäpfel, festkochend
    400 g
  • Wasser und 1-2 EL
    300 g
  • Salz
    2 TL
  • Speisestärke
    2 TL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 273 kcal / 1140 kJ
Białko 28 g
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 24 g
Błonnik 7 g
Tłuszcz nasycony 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...