Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 230 g de harina de repostería
- 1 cucharadita de levadura química en polvo
- 50 g de mantequilla fría, en dados
- 1 pellizco de sal
- 130 g de leche entera
- 30 g de pasas sin semillas
- 50 g de nueces peladas
- 1 yema de huevo batida
- Wartości odżywcze
- na 6 raciones
- Kalorie
- 7172.4 kJ / 1715.9 kcal
- Białko
- 39.4 g
- Węglowodany
- 192.4 g
- Tłuszcz
- 87.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 33.5 g
- Błonnik
- 13.4 g
- Sód
- 875.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bollos suizos de calabaza y canela
2h
Scones de calabaza
1h
Pastas de albaricoque y matcha
4 Std.
Pan de té matcha al vapor
2 Std. 10 Min
Melindres (Galicia)
1h
Cake de pasas al ron
10 Std.
Scones de cúrcuma
30min
Cookies de dátiles, café y nueces
50min
Magdalenas de castañas
20min
Pastel de cardamomo, anacardos y lima - Sri Lanka
1 Std. 35 Min
Financieros de limón
2h
Cake especiado de frutos secos y ron
2h 15min