Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinade
- 3 oz orange juice
- 2 oz sesame oil
- 2 oz soy sauce
- 2 tbsp corn starch
- 32 oz boneless, skinless chicken thighs, cut into pieces (1-1½ in.)
Glaze
- 6 oz orange marmalade
- 2 oz chicken stock
- 2 oz soy sauce
- 1 oz orange juice
-
½
oz Chinese cooking wine
lub ½ oz dry sherry - 2 tbsp corn starch
- ¼ tsp dried red chili flakes, to taste
Sauté
- 35 oz water
- 10 oz long-grain white rice
- 6 oz sugar snap peas, trimmed
- 1 tbsp toasted sesame seeds
-
3
green onions, sliced, to garnish
lub 3 garlic chives, sliced, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2640 kJ / 631 kcal
- Białko
- 36 g
- Węglowodany
- 68 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 1242 mg
Alternatywne przepisy
Chicken Breasts Pizzaiola
55 min
Teriyaki Chicken and Rice
40 min
Lemon Rosemary Chicken and Rice
55 min
Meatballs with Tomato Sauce
45 min
Tex-Mex Tortillas with Shredded Pork and Black Beans
1h 20 min
Chicken with Nectarine Salsa
1h
Creamy Chicken and Sun-Dried Tomato Pasta
30 min
Beef Stroganoff
1h
Beef Barbacoa
2h
Chicken Marsala
40 min
Chicken Parmesan
1h 10 min
Chicken Tetrazzini
40 min