Gluten-free Artisan Bread

Gluten-free Artisan Bread

4.5 156 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
14 slices

Składniki

  • almonds
    80 g
  • dried instant yeast
    2 tsp
    20 g fresh yeast, crumbled
  • gluten free flour (see tip)
    400 g
  • olive oil plus extra for greasing
    60 g
  • sparkling mineral water
    300 g
  • large eggs 1 beaten for glazing
    3
  • sugar
    1 Tbsp
  • xanthan gum
    1 Tbsp
  • gluten-free baking powder
    1 ½ tsp
  • fine sea salt
    1 tsp
  • sesame seeds (opcjonalnie) for sprinkling
    1 - 2 Tbsp
  • water hot
    100 g

Wartości odżywcze na 1 slice

Kalorie 214 kcal / 893 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 26 g
Tłuszcz nasycony 1.4 g
Sód 276 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...