Urządzenia i Akcesoria
Mango chutney
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
2 jars
Składniki
-
2 tsp black peppercorns, + 1 tsp finely grated lemon zestSichuan peppercorns1 tbsp
-
garlic cloves2
-
fresh ginger cut in thin slices10 g
-
onions cut in halves80 g
-
water20 g
-
raw cane sugar250 g
-
mangoes flesh only, cut in pieces700 g
-
vinegar120 g
-
salt1 tsp
-
ground turmeric½ tsp
-
raisins100 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 2 jars
Sód
2424.8 mg
Białko
9 g
Kalorie
7472 kJ /
1773 kcal
Tłuszcz
4 g
Błonnik
17.6 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
410 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Stilton and Walnut Biscuits with Roasted Garlic Jam
4 godz.
Mango Chutney
50 min
Piccalilli
12 godz. 35 min
Seville Orange Marmalade
2 godz. 30 min
Steamed Apricots with Cardamom Syrup
40 min
Mango Chutney
1 godz. 20 min
Spiced tomato chutney
30 min
Garam Masala
10 min
Pineapple and Apple Chutney
55 min
Smoked Mackerel Pâté
55 min
Tomato and Chilli Jam
1 godz. 15 min
Mango, ginger and chilli chutney
25 godz. 10 min