Mango chutney

Mango chutney

4.9 89 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
2 jars

Składniki

  • Sichuan peppercorns
    1 tbsp
    2 tsp black peppercorns, + 1 tsp finely grated lemon zest
  • garlic cloves
    2
  • fresh ginger cut in thin slices
    10 g
  • onions cut in halves
    80 g
  • water
    20 g
  • raw cane sugar
    250 g
  • mangoes flesh only, cut in pieces
    700 g
  • vinegar
    120 g
  • salt
    1 tsp
  • ground turmeric
    ½ tsp
  • raisins
    100 g

Wartości odżywcze na 2 jars

Kalorie 1773 kcal / 7472 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 4 g
Węglowodany 410 g
Błonnik 17.6 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Sód 2424.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...