Urządzenia i Akcesoria
Mango chutney
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
2 jars
Składniki
-
2 tsp black peppercorns, + 1 tsp finely grated lemon zestSichuan peppercorns1 tbsp
-
garlic cloves2
-
fresh ginger cut in thin slices10 g
-
onions cut in halves80 g
-
water20 g
-
raw cane sugar250 g
-
mangoes flesh only, cut in pieces700 g
-
vinegar120 g
-
salt1 tsp
-
ground turmeric½ tsp
-
raisins100 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 2 jars
Sód
2424.8 mg
Białko
9 g
Kalorie
7472 kJ /
1773 kcal
Tłuszcz
4 g
Błonnik
17.6 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
410 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mango Chutney
1 godz. 20 min
Seville Orange Marmalade
2 godz. 30 min
Marzipan
10 min
Ginger Cordial
2 godz.
Caramelised Red Onion Chutney
24 godz.
Rich Shortcrust Pastry
25 min
Vadouvan spiced mini rolls
2 godz. 30 min
Mango Chutney
50 min
Sriracha Sauce
72 godz. 20 min
Thai Sweet Chilli Sauce
15 min
Cranberry Chutney
25 min
Tomato and Chilli Jam
1 godz. 15 min