Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di mandorle pelate
- 280 g di zucchero grezzo di canna
- 3 limoni, biologici, solo la scorza tagliata finemente
- 4 uova
- 220 g di burro, non salato, a pezzi (3 cm)
- 200 g di farina
- 1 cucchiaino di lievito in polvere
- 1 pizzico di sale
Bagna
- 90 g di succo di limone
- 50 di acqua, calda
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1520.6 kJ / 363.4 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 35.7 g
- Tłuszcz
- 21.5 g
Alternatywne przepisy
Salsa per insalata ai semi di zucca
10 分钟
Torta salata alle verdure
Brak ocen
Torta al cioccolato e zucchine
1h 25min
Crema Thermomix®
45min
Zuppa di asparagi e aneto
25min
Biscotti al vin brûlé
2 godz. 40 min
Omini di pasta (Grittibänze)
2hod. 10min
Cake al limone sofficissimo
1小时 30 分钟
Zuppa d'orzo grigionese
55min
Biscotti alle noci
1h 15 min
Kipferl alla vaniglia
1小时 30 分钟
Biscotti milanesini
3h