Schupfnudeln mit Sauerkraut

Schupfnudeln mit Sauerkraut

4.3 141 ocen
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 50 min
6 Portionen

Składniki

Schupfnudelteig:
  • Pellkartoffeln von mehlig kochenden Kartoffeln (evtl. vom Vortag), abgekühlt, in Stücken
    800 g
  • Mehl
    220 g
  • Salz
    1 TL
  • Ei
    1
Sauerkraut und Fertigstellung:
  • Zwiebel halbiert
    1
  • Schinkenwürfel
    150 g
  • Butterschmalz
    50 g
  • Apfel geschält, in Stücken
    1
  • Sauerkraut (ca. 800 g), abgetropft, grob zerschnitten
    1 Dose
  • Weißwein
    250 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Wasser
    100 g
  • Wacholderbeeren zerdrückt
    10
  • Weinbrand (opcjonalnie)
    1 EL
  • Öl zum Anbraten

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 15 g
Kalorie 1990 kJ / 476 kcal
Tłuszcz 20 g
Błonnik 9.4 g
Węglowodany 49 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...