Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Beerenkaltschale
- 500 g Beeren, gemischt, frisch, nach Saison
- ½ Zitrone, unbehandelt, Schale abgerieben, Saft ausgepresst
- 400 g Orangensaft
- 15 - 20 g Zucker
- 1 Zimtstange
- 2 TL Speisestärke
Schneeklößchen
- 2 Eiweiß
- 30 g Zucker
- Wasser zum Kochen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 653 kJ / 156 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 1 g
Alternatywne przepisy
Kirschensuppe
2 Std. 30 Min
Warme Rhabarbersuppe mit Zimtklößchen
1 Std. 15 Min
Stachelbeerkompott mit Mandelcreme
25min
Milchreis mit Brombeer-Schokoladensauce
1 Std.
Polentaecken mit Rhabarberkompott
3 godz. 40 min
Grüne Grütze mit Puddingcreme
3u.
Rhabarber-Erdbeer-Kompott
50 min
Holunderbeersuppe mit Grießklößchen
1 Std. 15 Min
Vanillenudeln mit marinierten Früchten
25min
Süße Milchsuppe mit Himbeeren
25min
Weihnachts-Bratapfel
40 min
Fliederbeersuppe mit Grießklößchen
1 Std.