![Erbazzone reggiano Erbazzone reggiano](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/65907C08-C068-46E4-8AAD-8AD1A996C90A/Derivates/7783F7A5-D821-47F4-8CFD-BB8FF8CECB71.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
-
50
g lardo
lub 50 g di burro - 200 g di acqua
- 450 g farina
- 1 cucchiaini rasi di sale
- 10 g di olio extravergine di oliva
Ripieno
- 100 g Parmigiano reggiano a pezzi (3 cm)
- 500 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale + q.b.
- 800 g di bietole, le foglie a strisce (1 cm) e i gambi a pezzi (2 cm)
- 700 g di spinaci freschi, le foglie a strisce (1 cm)
- 100 g pancetta
- 120 g di cipollotti a pezzi
- 1 mazzetto di prezzemolo, le foglioline lavate ed asciugate
- 30 g di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2402 kJ / 574 kcal
- Białko
- 23.7 g
- Węglowodany
- 65.4 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 6.7 g
Alternatywne przepisy
Ravioli alla valtellinese
1sa 45 dk
Pasta brisée
10min
Erbazzone reggiano
2h
Torta de gee
1 Std. 30 Min
Mini quiche agretti, erbette e ricotta (senza lattosio)
1 Std. 30 Min
Torta pasqualina (senza glutine)
2h
Gnocchi alla romana alle erbette
1 Std. 30 Min
Sformatini di agretti
1 Std.
Torta di bietole e pecorino in padella
1小时 20 分钟
Burger di quinoa e verdure
25 dk
Focaccia al formaggio di Recco
1h 15min
Torta salata porri e bietole
1 Std. 30 Min