Erbazzone reggiano

Erbazzone reggiano

4.7 26 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz.
6 porzioni

Składniki

Impasto
  • lardo
    50 g
    50 g di burro
  • di acqua
    200 g
  • farina
    450 g
  • di sale
    1 cucchiaini rasi
  • di olio extravergine di oliva
    10 g
Ripieno
  • Parmigiano reggiano a pezzi (3 cm)
    100 g
  • di acqua
    500 g
  • di sale + q.b.
    1 cucchiaino
  • di bietole le foglie a strisce (1 cm) e i gambi a pezzi (2 cm)
    800 g
  • di spinaci freschi le foglie a strisce (1 cm)
    700 g
  • pancetta
    100 g
  • di cipollotti a pezzi
    120 g
  • di prezzemolo le foglioline lavate ed asciugate
    1 mazzetto
  • di olio extravergine di oliva
    30 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 574 kcal / 2402 kJ
Białko 23.7 g
Tłuszcz 26 g
Węglowodany 65.4 g
Błonnik 6.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...