Urządzenia i Akcesoria
Ciasto marchewkowo-jabłkowe
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
16 kawałków
Składniki
Ciasto marchewkowo-jabłkowe
-
300 g marchewki pokrojonej na 2 cm kawałki
-
200 g jabłka obranego, bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
-
150 g masła pokrojonego na kawałki
-
70 - 100 g cukru trzcinowego
-
70 - 100 g cukru
-
3 jajka
-
180 g mąki pszennej
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia
-
1 ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
¾ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
Krem pomarańczowy
-
skórka z pomarańczy (1 szt.), ekologiczna, bez białych błonek, pokrojona na kawałki
-
50 g cukru
-
250 g serka kremowego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Białko
5.5 g
Kalorie
2043 kJ /
488 kcal
Tłuszcz
29.9 g
Węglowodany
49.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
MARCHEWKA
8 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasto jogurtowe
1 godz. 40 min
Ciasto marchewkowo-bananowe
2 godz. 30 min
Ciasto czekoladowe z bananami i kokosem
1 godz.
Ciasto marchewkowe z mąką pszenną razową
2 godz. 15 min
Red Velvet - ciasto buraczane
1 godz. 30 min
Ciasto gruszkowe z orzechami włoskimi
1 godz. 35 min
Odwrócone ciasto z ananasem i kandyzowanymi wiśniami
1 godz. 25 min
Ciasto ananasowe
55 min
Muffinki marchewkowo-jabłkowe z nasionami chia
1 godz. 15 min
Ciasto makowe
1 godz.
Ciasto z jabłkami (bez cukru)
1 godz. 25 min
Ciasto marchewkowe
2 godz. 15 min