Ciasto marchewkowo-jabłkowe
TM5 TM6

Ciasto marchewkowo-jabłkowe

2.9 (259 ocen)

Składniki

Ciasto marchewkowo-jabłkowe

  • 300 g marchewki, pokrojonej na 2 cm kawałki
  • 200 g jabłka, obranego, bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
  • 150 g masła, pokrojonego na kawałki
  • 70 - 100 g cukru trzcinowego
  • 70 - 100 g cukru
  • 3 jajka
  • 180 g mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
  • ¾ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej

Krem pomarańczowy

  • skórka z pomarańczy (1 szt.), ekologiczna, bez białych błonek, pokrojona na kawałki
  • 50 g cukru
  • 250 g serka kremowego

Wartości odżywcze
na 1 kawałek
Kalorie
2043 kJ / 488 kcal
Białko
5.5 g
Węglowodany
49.2 g
Tłuszcz
29.9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy