Ciasto marchewkowo-jabłkowe

Ciasto marchewkowo-jabłkowe

2.9 305 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
16 kawałków

Składniki

Ciasto marchewkowo-jabłkowe
  • 300 g marchewki pokrojonej na 2 cm kawałki
  • 200 g jabłka obranego, bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
  • 150 g masła pokrojonego na kawałki
  • 70 - 100 g cukru trzcinowego
  • 70 - 100 g cukru
  • 3 jajka
  • 180 g mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
  • ¾ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
Krem pomarańczowy
  • skórka z pomarańczy (1 szt.), ekologiczna, bez białych błonek, pokrojona na kawałki
  • 50 g cukru
  • 250 g serka kremowego

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 kawałek

Białko 5.5 g
Kalorie 2043 kJ / 488 kcal
Tłuszcz 29.9 g
Węglowodany 49.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...