![Ciasto marchewkowo-jabłkowe Ciasto marchewkowo-jabłkowe](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0437D929-758A-4DF0-8936-74F9D3AA66FF/Derivates/7887DF0E-C1B7-4785-ADA1-B9BDD0101AB0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciasto marchewkowo-jabłkowe
- 300 g marchewki pokrojonej na 2 cm kawałki
- 200 g jabłka obranego, bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
- 150 g masła pokrojonego na kawałki
- 70 - 100 g cukru trzcinowego
- 70 - 100 g cukru
- 3 jajka
- 180 g mąki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
- ¾ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
Krem pomarańczowy
- skórka z pomarańczy (1 szt.), ekologiczna, bez białych błonek, pokrojona na kawałki
- 50 g cukru
- 250 g serka kremowego
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 488 kcal / 2043 kJ
- Białko
- 5.5 g
- Tłuszcz
- 29.9 g
- Węglowodany
- 49.2 g