Urządzenia i Akcesoria
Biskuitdessert Zuppa inglese
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
8 Portionen
Składniki
-
Eier getrennt3
-
Zucker80 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht20 g
-
Mehl40 g
-
Milch500 g
-
Löffelbiskuits250 g
-
Marsala (ital. Dessertwein)120 g
-
Kompott (Pfirsich oder Aprikose)250 g
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt200 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
10 g
Kalorie
1596 kJ /
381 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
1.1 g
Węglowodany
47 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Feste feiern
109 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Bayerische Creme
8 Std.
Cappuccino-Traum
3 Std. 30 Min
Schwarzwälder Schicht-Quark
55 Min
Engelsspeise
30 Min
Quarkcreme mit Balsamico-Heidelbeeren
1 Std. 20 Min
Schokoladencreme
1 Std. 15 Min
Birnencreme
3 Std. 30 Min
Quark-Mousse mit Vanille-Erdbeeren
1 Std. 30 Min
Erdbeermousse
4 Std. 15 Min
Ananas-Kokos-Pudding
2 Std.
Himbeerwolke
2 Std. 10 Min
Cantuccini-Kirsch-Triffle
1 Std. 50 Min