Biskuitdessert Zuppa inglese

Biskuitdessert Zuppa inglese

4.1 10 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
8 Portionen

Składniki

  • Eier getrennt
    3
  • Zucker
    80 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    20 g
  • Mehl
    40 g
  • Milch
    500 g
  • Löffelbiskuits
    250 g
  • Marsala (ital. Dessertwein)
    120 g
  • Kompott (Pfirsich oder Aprikose)
    250 g
  • Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
    200 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 10 g
Kalorie 1596 kJ / 381 kcal
Tłuszcz 15 g
Błonnik 1.1 g
Węglowodany 47 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...