Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g de sake (vino de arroz japonés)
- 120 g de mirin
- 120 g salsa de soya baja en sodio
- 100 g de agua
- 60 g de azúcar
- 400 de pechuga de pollo deshuesada y sin piel, en cubos (3 cm)
- 50 g de rabos de cebolla de cambray (la parte verde claro), cortada en rodajas
- 400 g de pechuga de pollo deshuesada y sin piel
- ½ cda de semillas de ajonjolí tostadas, para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 895 kJ / 213 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 1393 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Res con teriyaki y arroz al vapor
1h 50 min.
Pollo Cantones con vegetales
35min
Pollo en mayonesa de ajonjolí tostado
25min
Ceviche
30min
Pollo kung pao
45min
Salteado asiático con noodles TM6
45min
Arroz frito
40min
Carne de res con brócoli en salsa asiática, fideos de arroz y pastel de naranja
1 Std. 10 Min
Tacos de pollo al pastor
45min
Cerdo salteado con vegetales estilo Chino TM6
1h 20min
Tacos de lechuga con pollo
30min
Pollo con ajonjolí
40min