Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g de sake (vino de arroz japonés)
- 120 g de mirin
- 120 g salsa de soya baja en sodio
- 100 g de agua
- 60 g de azúcar
- 400 de pechuga de pollo deshuesada y sin piel, en cubos (3 cm)
- 50 g de rabos de cebolla de cambray (la parte verde claro), cortada en rodajas
- 400 g de pechuga de pollo deshuesada y sin piel
- ½ cda de semillas de ajonjolí tostadas, para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 895 kJ / 213 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 1393 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gohan
45 Min
Pollo kung pao
45 Min
Arroz frito
40 Min
Pollo en mayonesa de ajonjolí tostado
25min
Tacos de lechuga con pollo
30 min
Rollo de carne bajo en sodio
1 Std.
Pollo con ajonjolí
40 Min
Res con teriyaki y arroz al vapor
1 godz. 50 min
Filete de res con arroz, almendras y arándanos TM6
1h 40 min
Carne de res con brócoli en salsa asiática, fideos de arroz y pastel de naranja
1 godz. 10 min
Filete a la pimienta
20 Min
Pollo en mostaza y miel con puré de coliflor
50 min