Urządzenia i Akcesoria
Simnel Cake
Przygotowanie 55 min
Czas całkowity 4 godz. 20 min
11 portions
Składniki
Dried Fruits
-
dark raisins6 oz
-
golden raisins6 oz
-
candied cherries4 oz
-
brandy1 oz
-
oranges zested2
-
lemon zested1
-
lime zested1
Marzipan
-
sugar16 oz
-
blanched almonds16 oz
-
corn syrup½ oz
-
egg whites from large eggs2
-
almond extract1 tsp
-
lemon juice½ tsp
Cake
-
dark brown sugar8 oz
-
lemon thin peel only, no pith1
-
unsalted butter diced, room temperature8 oz
-
large eggs4
-
corn syrup1 tbsp
-
all-purpose flour8 oz
-
ground cinnamon1 ½ tsp
-
ground allspice1 tsp
-
ground ginger1 tsp
-
ground cloves½ tsp
-
ground nutmeg¼ tsp
-
salt⅛ tsp
Apricot Glaze
-
apricot jam3 oz
-
water1 oz
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
83 mg
Białko
15 g
Kalorie
3757 kJ /
898 kcal
Tłuszcz
40 g
Błonnik
8 g
Tłuszcz nasycony
13 g
Węglowodany
128 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Buttercream Frosting
5 min
Chocolate Chip Cookies
50 min
Lemon Peel Pound Cake
1 h 50 min
Cauliflower Stuffing for Hedonists (Bill Yosses)
55 min
Lemon Snaps
2 h 40 min
Yule Log Cake
3 h
Meringue Ghosts
12 h 25 min
Waffles
25 min
Garibaldi Biscuits
40 min
Chocolate Butter Cookies
1 h
Apple Butter
1 h 30 min
Guava Paste Cookies
45 min